top of page

Raske og gode matpakker

- med brunostboller.

Jeg starter den nye uka med en oppskrift som garantert gjør morgenene dine litt enklere; brunostboller! De er kjempegode, de holder på smaken, de er enkle å lage og kjappe å hive i matboksen.

Jeg kaller de brunostboller fordi det høres artigere ut enn brunost-rundstykker. Men det er i virkeligheten rundstykker som du slipper å smøre på. Når brunosten bakes inn i rundstykket bidrar den til at rundstykket holder seg saftig helt til det skal spises. I tillegg blir det blir passe søtt og godt.

Dette er dessuten populær matpakkemat fordi den er enkel og rask å spise!

Hvis du baker en porsjon, eller to, og putter i fryseren, så har du nok til matpakker i mange dager. Ta ut ett eller to, ettersom hvor sultne de små er, og putt i matboksen kvelden i forveien. Så tiner det til poden er klar for skole eller barnehage dagen etter.

Det går selvfølgelig an å bruke gulost eller helt andre ting i oppskriften. En god "voksen" variant er litt brie og marmelade, nam!

Oppskrift, 12 rundstykker:

2,5 dl. vann (kan evt. blande inn melk/rømmerester hvis du ønsker) 2 ss. flytende margarin (nøytral olje funker også) 3 dl. siktet hvetemel 2,5 dl. sammalt hvete, finmalt (evt. grov) 1 dl. havregryn 1 ts. sukker 1 ts. salt 3 ts. tørrgjær

Hvor mye fint og grovt mel du bruker bestemmer du selv. Bare pass på å ikke ta for mye havregryn, siden havre ikke har bakeevne.

Bland alt i en bolle og elt godt sammen til en deig. Sett den til heving på et lunt sted (jeg setter den på badet med en plastpose over bollen. Når deigen har hevet til dobbel størrelse deler du den i 12 like store emner.

Klem hvert emne ut til et rektangel. Legg på to-tre skiver med brunost, og rull rektangelet sammen, fra den ene kortsiden. Pass på at brunosten er pakket godt inn.

Legg alle bollene på en stekeplate, og sett den til etterheving en halv time. (Igjen, jeg trer på en plastpose og setter den på badet). Pensle deretter med melk. Stek rundstykkene midt i ovnen på 225 grader C i ca. 10 minutter (til de er svakt gyldne).

Brunostbollene smaker helt herlig når de er nystekte, så pass på å fryse ned noen før alle blir spist opp.

Klem emnene ut til rektangler og legg på 2-3 skiver med brunost.

Rull så rektangelet sammen fra kortsiden, slik at osteskivene blir rullet inn i deigen. Pass på å tette i alle ender.

Ferdig! Skynd deg å fryse ned noen til framtidige matpakker elles forsvinner de fort :)

Følg
Paulines
Påfunn
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
Tidligere innlegg:
bottom of page