top of page

Laksesnurrer av butterdeig

Du trenger ikke ty til ferdigpizza selv om det blir travelt før jul. Butterdeig er redningen som sørger for rask og velsmakende middag.

Det er mye god julemat å prøvesmake i desember. Men med fare for at man blir lei av ribbe og pinnekjøtt så er det greit med litt fisk inniblandt. Men for all del, i oppskriften under kan laksen gjerne byttes ut med ribbekjøtt!

Uansett hva du putter inni butterdeigs-snurrene, så bør du lage mange når du holder på. Det går helt fint å fryse dem. Til uka kan de bli med i matpakka; kjapt og godt.

Til laksesnurrer trenger du:

1 pk. fryst butterdeig

1 pose fryst spinat

1 purre

2-3 tomater / noen små-tomater

1 pk. Philadelphiaost (eller tilsvarende smøreost)

1 pk. røkelaks i skiver

1/2 chilli eller 2 ss. sursøt chillisaus (gir en mildere smak)

Legg butterdeig-platene på benken for å tines litt, ikke mye. Sett ovnen på 180 grader C.

Kutt opp purre, spinat, cilli og tomater, og brun det lett med litt smør i en varm stekepanne.

Legg butterdeigsplatene på rekke, slik at endene ligger litt oppå hverandre. Dermed blir de festet sammen når de kjevles ut. Kjevle de til om lag dobben størrelse. Da har du fått et langt rektangel.

Smør smøreosten langs hele midten av rektangelet. Se bildet under. Deretter legger du lakseskivene oppå osten. Til slutt legger du på fyllet du har brunet i stekepanna. Ikke legg fyllet helt ned til kanten av butterdeigen.

Så skal du rulle sammen deigen med alt fyllet i, om lag som en rullekake. Det er best å brette kanten nede litt inn når du begynner å rulle. Fest deigen godt sammen i enden av rullen.

Når du har fått en lang pølse skal du kutte den opp i biter på om lag 2 centimeter. Legg bitene på en stekeplate med bakepapir. Følge anvisningen på pakka til butterdeigen om hvor lenge de skal steke. Det vil være om lag 15-20 minutter.

Men steketiden avhenger av hvor tykke bitene er, og hvor mye fyll det er inni snurrene. Så følg med; når deigen har blåst seg litt opp og er gyllen, så er de ferdige.

Den samme oppskriften kan benyttes med nesten hva som helst slags fyll; andre oster, annen fisk, skinke, osv... Lykke til - og ha en fin førjulstid!

Brun grønnsakene lett i panna.

Smør Philadelphia-osten langs rektangelet du har kjevlet ut.

Legg på lakseskivene. Deretter legger du på fyllet du har brunet.

Del pølsa opp i biter med om lag 2 centimeter tykkelse.

FERDIG! Lag mange når du først er i gang, de er supre å putte i matpakka.

Følg
Paulines
Påfunn
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
Tidligere innlegg:
bottom of page