TEKANNA - ET SOMMERMINNE

10.08.2015

En torsdag morgen sent i juli våknet jeg opp på hytta, som klorer seg fast i ei fjelli 1000 meter over havet. Dagen startet med en lat kaffekopp på en solfylt terrasse.

 

Lufta var kald for årstida. Men sola varmet godt uansett. Fuglene kvitret muntert. De ble akkompagnert av bassen fra en frodig foss et trollkast unna. Ferie på fjellet er nytelse i sakte film. 

 

Vanligvis ville min eneste tanke i en sådan stund kretset rundt valget om en tur først, eller en bok først. Men ikke denne dagen! 

 

Noe av det mest fantastiske ved å feriere på fjellet er at det mektige landskapet tar over hele bevisstheten. Det gir ikke rom for å grunne på problemer eller uvesentligheter i livet. Men denne dagen var annerledes, det var tid for å reise videre. 

 

Så snart jeg begynte å pakke sekken flakset sommerfugler fram i magen. Ute fløy de ekte insektene rundt meg mens jeg hastet nedover mitt vante tråkk. Et ekorn hoppet lekent mellom trærne litt lengre nede i stien, som om den ville erte meg som er så stakkarslig at jeg må holde meg på bakkenivå hele tiden. Over myra møtte jeg et par frosker. Jeg er ikke på jakt etter en prins, så de fikk hoppe i fred for meg. Men jeg sakket litt av på farten, for å ta skikkelig farvel med naturrikdommen. 

 

Etter litt videreverdigheter, og en lang busstur, nådde jeg flyplassen. Dermed var jeg på vei til urban rikdom; London! Det hadde har gått mange timer siden jeg våknet opp på fjellet. Likevel ikke flere en at kontrastene i den mentale reisen satte ekstra spiss på turen!

 

Fjellet er nydelig, London er fantastisk. Fjellet er jordnær ro, usminket liv og nærhet til naturen. London er livlig bråk fra alle verdens hjørner døgnet rundt, forgyllet forestillelse, kunst og byggverk i alle fasonger og dimensjoner. Det er ren luksus å nyte begge steder!

 

Så forskjellige de enn er, så har de noe til felles; de stjeler mange hjerter. 

 

Er sted i London jeg tapte mitt hjerte til for lenge siden er Bermondsey Market, på folkemunne kalt 'Tyvenes marked'. Selvfølgelig ikke på grunn av tapte hjerter, men stjålet sølvtøy. Men brukt- og antikkmarkedet er først og fremst stedet for snurrepiperi-entusiaster.

 

Det første jeg la merke til var et utstoppet ekorn. Jeg hastet videre, med en tanke til den levende fetteren til fjells. Mitt førstevalg er alltid bodene med glass og porselen. Der finner jeg mine skatter!

 

Denne dagen så jeg med en gang en ting jeg måtte ha; en nydelig tekanne i Art Noveau! 

 

Selgeren var en dame i en skikkelig inngrodd Bermondseygjeng. Tre generasjoner er selgere på markedet, og den yngste av dem eldre enn meg. Hun pakket inn kannen til meg, mens hun småpratet om hvor jeg kom fra. Med reisen min friskt i minne fortalte jeg at jeg nettopp hadde forlatt fjellhytta hjemme i Norge. Da ble hun vilt begeistret; tenk at hennes tekanne skulle reise helt til fjellene i Norge!

 

Jeg hadde ikke hjerte til å oppklare misforståelsen; tekanna blir hjemme i Oslo.

 

Men jeg drar til fjells igjen, og til London igjen, og igjen.

 

 Min nye Art Noveau tekanne - perfect!

 

Fra Bermondesy Market

 

 Nye skyskrapere som rager over gamle Tower of London. Bildet er tatt fra Tower Bridge. Dersom du vil til Bermondsey Market er det bare å fortsette å gå ca. 10 minutter sørover fra broa. Markedet er kun åpent på fredag morgen/ formiddag. Se på nett hvis du er interessert: http://bermondseysquare.net/bermondsey-antiques-market/

 

Please reload

Følg
Paulines
Påfunn
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
Tidligere innlegg:

October 11, 2019

December 20, 2016

September 16, 2016

September 6, 2016

August 30, 2016

Please reload

© 2019 Åse Pauline Thirud.

Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now