top of page

Oppskrift på å bli elsket i jula!

Hvis du vil smelte hjerter i jula, så gi bort en gave som smelter på tunga!

Eller skjem bort deg selv med sjokoladetrøfler.

Til ca 30 stykker trenger du:

2,5 dl. kremfløte. 300 g. mørk sjokolade, hakket i grove biter. 2 ss. Grand Marnier eller annen likør du liker godt (kan droppes).

I tillegg må du ha godt med kakao til å rulle trøflene i. Evt. revet skall av en appelsin og en lime.

Slik gjør du:

Kok opp fløten, og ta kjelen vekk fra varmen. Hell sjokoladebitene opp i den varme fløten. Hell også i likør. Grand Marnier er himmelsk god å blande inn, men velg det du liker best.

Rør forsiktig til all sjokoladen er smeltet og alt er godt blandet. Så setter du på lokk, og lar det hele stå i kjøleskapet til dagen etter.

Neste dag er det tid for å trille ut kulene. Gjør klar en tallerken med kakao på. Du kan også blande inn litt revet skall fra appelsin og lime sammen med kakaoen, det gir en frisk liten ekstrasmak til trøflene.

Hvis du har et kulejern kan du bruke det til å forme små kuler. Hvis ikke bruker du et teskje, og så former du kulene litt ekstra i håndflaten. Sjokolademassen smelter veldig fort, så du må jobbe raskt med kulene. Det kan være lurt å ta ut bare en del av blandingen, og la resten vente i kjøleskapet.

Jeg er ikke nøye på å få veldig runde kuler, her er det smaken som teller!

Når du har laget en kule ruller du den i kakaoen. Deretter legges kulene på et brett og settes i kjøleskapet. Der bør de stå noen timer og ble helt harde før de legges på glass. Når du flytter kulene over i et glass må du ha med rikelig med kakao, slik at de ikke klistrer seg sammen.

Sett sløyfe på glasset og gi bort årets deiligste gave!

- eller sleng deg på sofaen og nyt sjokoladetrøflene selv – god helg!

Rull kulene i rikelig med kakao, deretter må de settes kaldt for å stivne.

Sjokoladetrøfler på glass, en deilig gave!

Følg
Paulines
Påfunn
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
Tidligere innlegg:
bottom of page